fbpx
venerdì, Ottobre 30, 2020
rezervat e arit

Rezervat e arit të Bankës së Shqipërisë arritën vlera rekord

Vlerë rekord prej 147 milion EUR arritën rezervat e arit në Bankën e Shqipërisë në fund të korrikut. Kjo vlerë u rrit...
milionerët e vegjël

Milionerët e vegjël në Shqipëri në shtresën e mesme

Në Shqipëri po shtohen të ashtuquajturit milionerët e vegjël. Janë rreth 12.3 mijë individë që kishin të ardhura vjetore me shumë se...
Shqipëri

Shqipëri: të moshuarit kalojnë numrin e të rinjve

Popullsia në Shqipëri pritet të pësojë ndryshime të mëdha në strukturën e saj në dekadat e ardhshme. Pesha e popullsisë në moshë...
Shqipëria

Shqipëria dhe katër skenaret për rimëkëmbjen ekonomike

Revista ekonomike shqiptare Monitor ka analizuar skenarët e mundshëm në të ardhmen e ekonominë shqiptare, nga më optimisti deri tek ai më...
Sicario

Sicario – libri i Andrea Gallit rreth vrasësit shqipëtar Julian Sinanaj

"Çdo kufi ka bishat e tij, dhe gjurmë pas gjurme dalin të tjera gjurmë. Pafajësia që zhytet në baltë, baltë që përzihet...
Shqipëria

Shqipëria ndihmoet me 15 milion euro

Shqipëria nuk u la e braktisur Shqipëria, 15 milion euro nga Banka Botërore për të kufizuar pandeminë Covid-19Financimi është...
Emigrimi

Emigrimi, shkak parësor i rënies demografike në Shqipëri

Kombet e Bashkuara në statistikat e saj për Ndarjen e Popullsisë vlerësuan se nga 1990 deri në 2020, rreth 1.2 milion njerëz...
reforma zgjedhore

Reforma zgjedhore miratohet falë marrëveshjes ndërmjet mazhoranes dhe opozites

Reforma zgjedhore në Shqipëri u arrit me anë të marrëveshjes që zgjati disa muaj. Fenomeni që doli në sipërfaqe ishte ura e...
qeveria italiane

Qeveria Italiane merr masa për rimëkëmbje ekonomike

Qeveria italiane e detyruar te rrisë defiçitin publik Qeveria italiane do te lejojë kryerje shpenzimesh shtesë prej 25 miliardë...